voor auto's, 4x4, SUV, bestelwagens, trucks, industrie, heftrucks, scooters, moto's, scootmobiels, go-carts, kruiwagens, steekkarren (duvelke), grasmaaiers,...
ERIC Banden & Garage maakt deel uit van het CEVA Tyre Network. Daardoor kunnen we ook aan leaserijders onze service van topkwaliteit aanbieden.
We werken met goed opgeleide medewerkers en producten van topmerken, zodat we kunnen verzekeren dat onze klanten veilig onderweg zijn.
Er is maar 1 juist antwoord: "dat hangt er vanaf". Dat komt omdat er in het dagelijkse verkeer veel variabelen zijn die een invloed hebben op het aantal te rijden kilometers.
205 = de breedte van de band in millimeter
55 = de verhouding tussen de hoogte en de breedte van de band
16 = de diameter van de velg in inches
91 = de code voor de belastingsindex
V = de code voor de snelheidsindex
Meer info over de snelheids- en belastingindex vind je hier
Dat is het wettelijke minimum van de profieldiepte van een band. Voor een optimale veiligheid is het echter aan te bevelen om niet zo lang te wachten met de vervanging van de banden. Hoe dat zit, lees je in deze nota.
Er zijn 3 goede manieren om het bandenprofiel te meten. Fiche bandenprofiel
In vele gevallen moet een lekke band niet vervangen worden. Meestal volstaat een herstelling. Let wel, de demontage van de band is noodzakelijk om te kunnen nakijken of de band aan de binnenzijde niet onherstelbaar beschadigd is.
Om een volledige herstelling te verzekeren, vulcaniseren we reparatiemateriaal aan de binnenzijde van de band. Op een half uur is een gaatje helemaal gedicht waardoor er geen lucht meer kan ontsnappen. Zo ben je snel en goedkoop weer veilig onderweg.
Herstellen kan echter niet altijd.
Door de opvolging van het wagenpark in handen te geven van ERIC Bandenbeheer, kunnen onze bedrijfsklanten tot € 300 per jaar per wagen besparen.
ERIC Bandenbeheer wil de zorgen van de banden overnemen waardoor de bestuurders veiliger én goedkoper onderweg zijn. Contacteer daarvoor bandenbeheer@ericbanden.be of 011 22 79 15
De banden zijn onlosmakelijk gekoppeld aan jouw wagen. En ze zijn ook onmiddellijk beschikbaar omdat we ze bewaren in ons eigen bedrijfsgebouw.
Meer toelichting vind je in deze nota over ons bandenhotel.
Belangrijke informatie over veiligheidsbouten
Waar we op letten als we een band kiezen die past bij de wagen én de bestuurder, lees je hier
Dat zijn banden waarop je een tijdje kan verder rijden als ze plat zijn.
Elk onderdeel van de band is belangrijk voor de veiligheid van elke autobestuurder en zijn passagiers. Banden van topkwaliteit scoren hoog op elk onderdeel en zijn daarom veiliger om mee te rijden. Lees er hier meer over.
Wat controleert de autokeuring aan je banden? Waar moeten de banden van je wagen aan voldoen?
Er zijn enkele aandachtspunten:
klik door naar 'banden en de autokeuring' voor meer info
Wij volgen de raad van Michelin en adviseren om de nieuwe banden op de achteras te monteren. Waarom je 2 nieuwe banden beter op de achteras legt, lees je hier.
Europese richtlijnen hebben een invloed op de banden die je koopt. En ook als je de aanschaf van aluminium velgen overweegt, zal je bandenspecialist wijzen op de mogeljike verplichting van sensoren die de bandendruk opvolgen.
De meest recente beslissingen zijn die over het bandenlabel en de TPMS sensoren.
Lees er hier meer over